• Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap. Net zoals de één geboren wordt met veel muzikale aanleg, worden anderen kinderen geboren met een fijngevoelig zenuwstelsel, waardoor prikkels uit de omgeving een diepere indruk maken en ze meer tijd en rust nodig hebben om deze te verwerken.

  Hoogsensitiviteit of ook wel hooggevoeligheid genoemd is een eigenschap waarbij de zintuigen erg gevoelig zijn voor prikkels. Als je hoogsensitief bent, ervaar je alles heel intens. De zintuiglijke prikkels zoals het horen, zien, voelen, ruiken, proeven en intuïtie komen vaker en sterker binnen als gevolg van een extra gevoelig zenuwstelsel. In het algemeen voelen mensen die hoogsensitief zijn de omgeving sterker aan, waardoor ze dus sneller spanningen tussen mensen of groepen opmerken.

   
   
  • Kwaliteit en gave

   Hoogsensitiviteit is iets waarmee je wordt geboren. Vaak hebben kinderen al vroeg het idee dat ze anders zijn, maar wordt dit niet als dusdanig (h)erkend.


   HTML tutorial

  • Een uitdaging

   Een hoogsensitief kind heeft een bijzondere gave om de wereld op een intensere manier te beleven en ervaren doordat zij alles wat om hun heen gebeurt intenser beleven.


   HTML tutorial

  • Is je kind hoogsensitief?

   Hoogsensitiviteit is voor een deel erfelijk en voor een deel aangeleerd door de omgeving. Ben je zelf hoogsensitief, dan is de kans groot dat je kind dat ook is.


   HTML tutorial