• Hoogbegaafde kinderen hebben niet alleen een IQ van 130 of hoger. Ze zijn in de meeste gevallen ook erg creatief, bedenken originele en praktische oplossingen, zijn zeer gemotiveerd en beschikken vaak over een groot doorzettingsvermogen om nieuwe dingen te leren.

  Velen denken dat hoogbegaafden alles kunnen, hoge cijfers halen en nooit leerproblemen hebben. Een hoogbegaafd kind hoeft niet per definitie in elk schoolvak goed te zijn en is niet altijd de beste van de klas. Als zij niet voldoende erkend, begeleid, uitgedaagd en gestimuleerd worden, kunnen ze hun motivatie verliezen en gaan zij onderpresteren. In de praktijk blijkt dat hoogbegaafden onderling meer verschillend, dan gelijk zijn.

  • Kwaliteit en gave

   Een hoogbegaafd kind is in meerdere opzichten ‘anders’ dan de meeste kinderen en heeft daarom diverse uitdagingen nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

   HTML tutorial

  • Een uitdaging

   Een hoogbegaafd kind wordt vaak niet als zodanig herkend. Dit komt doordat de uitingen van hoogbegaafdheid erg divers kunnen zijn.


   HTML tutorial

  • Is je kind hoogbegaafd?

   Het vaststellen of je kind hoogbegaafd is, kan best lastig zijn. Elk hoogbegaafd kind is weer anders en uniek. IQ is een bepalende factor maar ook andere aspecten spelen een rol.


   HTML tutorial