• Kids' Skills

  • Kids’ Skills en Oplossingsgericht werken is een praktische en oplossingsgerichte methode, waarmee kinderen worden geholpen hun eigen problemen op te lossen door hun nieuwe vaardigheden te leren. Door de benodigde vaardigheid te leren, overwint het kind de problemen die daarmee samenhangen.

    De methode Kids’ Skills bestaat uit 15 eenvoudige stappen. Het kind staat centraal en neemt actief deel aan het bedenken welke benodigde vaardigheid hij wil leren om zijn probleem op te lossen. Samen met het kind wordt besproken welke personen hem kunnen ondersteunen bij het aanleren van de nieuwe vaardigheid. Zelf uitgekozen supporters zorgen voor steun en vertrouwen. Als de vaardigheid geleerd is, kiest het kind hoe dit gevierd gaat worden om iedereen te bedanken die heeft geholpen. Kids’ Skills is gericht op een positieve samenwerking tussen alle betrokken personen.

    De methode is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en ontwikkeld door de Finse kinder- en jeugdpsychiater Ben Furman.